Польща заявила про готовність передати Україні ПЗРК та безпілотники
Категорія
Політика
Дата публікації

Польща заявила про готовність передати Україні ПЗРК та безпілотники

Польща заявила про готовність передати Україні ПЗРК та безпілотники
Джерело:  online.ua

Прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький відвідає Україну, щоб обговорити політику безпеки перед загрозою російської агресії.

Джерело: Polskie Radio

Польща надасть Україні оборонне озброєння

Прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький зустрінеться з прем'єр-міністром України Денисом Шмигалем та президентом Володимиром Зеленським.

Очікується, що прем’єр-міністри Польщі, Британії та України оголосять про новий формат співпраці між країнами спрямований на протидію російській агресії. Однак офіційно така інформація не підтверджена.

Ми готові допомогти Україні, перераховуючи різні види коштів, які можуть бути пов’язані з воєнною ситуацією. Ми також готові передати оборонне озброєння, - заявив прем’єр-міністр, підкресливши, що сьогодні «солідарності і слів недостатньо».

За його словами, уряд також консультувався з президентом Польщі Анджеєм Дудою щодо пропозиції про поставки зброї Україні.

Я буду говорити про це з президентом і прем'єр-міністром України, щоб з'ясувати потреби, - пояснив він.

На запитання про те, які види оборонного озброєння Польща може передати Україні, глава уряду заявив, що це, зокрема, «для боєприпасів, про Громи (польський переносний зенітно-ракетний комплекс дуже малої дальності) і різні типи дронів, які також призначені для оборони».

Польща розкритикувала позицію Німеччини щодо України

Нагадаємо, що цього тижня в Україні одночасно перебуватимуть з візитами прем’єр-міністри Великої Британії, Нідерландів, Польщі та Греції.

Раніше прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький розкритикував рішення Німеччини заблокувати надання Естонією допомоги для України, що включала зброю, вироблену на території ФРН.

Велике розчарування, серед іншого, утримання Німеччини згоди на постачання зброї з Естонії державі, яка готується захищатися від агресора. На жаль, чорний сценарій, про який ми давно попереджали, має місце — будівництво «Північного потоку-2», газовий шантаж Росії, мільярди, вкладені Путіним в Європу, а також гроші, «вкладені» в колишніх політиків і лобістів, дають йому інструменти. тероризувати інші європейські країни, — написав Моравецький.

Він нагадав, що Польща рішуче підтримувала український шлях до інтеграції з Європою та Заходом протягом довгого часу.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?