Польща заявила про прагнення до хороших відносин з Україною після виклику посла
Категорія
Політика
Дата публікації

Польща заявила про прагнення до хороших відносин з Україною після виклику посла

Польща заявила про прагнення до хороших відносин з Україною після виклику посла
Джерело:  online.ua

Міністерство закордонних справ Польщі заявило, що прагне до хороших відносин з Україною, після того, як викликало до себе посла України.

Джерело: МЗС Польщі

Польща зробила заяву після виклику посла України

Польща хоче добрих відносин з Україною. Вони мають базуватися на взаємоповазі та розумінні національних інтересів.

Там додали, що між партнерами слід уникати слів і дій, які шкодять добрим відносинам.

Польща очікує, що Україна буде готова врахувати нашу позицію, наприклад щодо захисту польського сільського господарства, та щодо інших питань. Це положення сьогодні передали тимчасовому повіреному у справах України у Варшаві.

Секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов зазначи, що Україна та Польща єдині у своєму союзі незламних та подякував Польщі за підтримку.

Польська держава і польський народ стоять пліч-о-пліч з Україною з першої хвилини справедливої війни проти російського мороку і московської дикості. Дякуємо за все! Ми пам’ятаємо, хто перший простягнув Україні рушницю і хліб!

Чому між Польщею та Україною виникла дипломатична напруженість

Раніше міністр Канцелярії президента Республіки Польща, керівника Офісу міжнародної політики Марцін Пшидач заявив, що Києву "варто було б почати цінувати ту роль, яку Польща відіграє для України в останні місяці та роки".

Україна має почати цінувати те, що для неї робить Польща, - сказав він.

МЗС України запросило польського посла Бартоша Ціхоцького через критику Варшави. У відповідь на це, польське МЗС викликало посла України Василя Зварича.

Водночас президент Володимир Зеленський заявив, що Україна цінує історичну підтримку Польщі та не дасть жодним політичним миттєвостям та емоціям зіпсувати відносини між українським і польським народами.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?