Польща зробила резонансну заяву щодо Смоленської катастрофи
Категорія
Світ
Дата публікації

Польща зробила резонансну заяву щодо Смоленської катастрофи

Польща зробила резонансну заяву щодо Смоленської катастрофи

Комісія з розслідування обставин катастрофи літака президента Польщі Леха Качинського, який розбився 10 квітня 2010 року, отримала нові матеріали по цій справі.
Про це заявив голова комісії Вацлав Берчинський, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на «Польське радіо».
За його словами, нові дані про причини катастрофи були отримані від співробітників Агентства внутрішньої безпеки Польщі.
«У нас є запис. Він відрізняється від матеріалів, які були у нас раніше. Також він відрізняється від записів з вежі і з літака. Тут є явне протиріччя і це змінює категорію інформації, яку ми отримуємо з Росії», - розповів голова комісії.
Також він підкреслив, що «досі ми мали записи зв'язку між вежею і екіпажем Ту-154М, а нові записи - безпосередньо і виключно з вежі».
Берчинський зазначив, що матеріал говорить про те, що диспетчери дали членам екіпажу невірну інформацію про відстань до початку посадкової смуги і комісія вважає, що це могло вплинути на спробу посадити літак і на подальшу катастрофу.
«Не знаю, чи навмисне, але диспетчери ввели екіпаж в оману», - підкреслив він, пообіцявши, що співробітники комісії перевірять аудіозапис.
Також глава комісії не виключив, що після вивчення матеріалів справа буде перекваліфікована.
На четвер, 15 вересня, запланована прес-конференція, під час якої члени комісії докладніше розкажуть про хід розслідування.
Як повідомляв ONLINE.UA 2 вересня міністр оборони Польщі виступив з резонансними звинуваченнями на адресу Росії у справі про катастрофу президентського літака.


Раніше в мережі з'явився запис останніх хвилин розмов в Ту-154, в якій загинув президент Польщі Лех Качинський.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?