Польський прем’єр Матеуш Моравецький прибув до Києва. Він оголосить про поставки Leopard
Категорія
Політика
Дата публікації

Польський прем’єр Матеуш Моравецький прибув до Києва. Він оголосить про поставки Leopard

Польський прем’єр Матеуш Моравецький прибув до Києва. Він оголосить про поставки Leopard
Джерело:  online.ua

24 лютого, у річницю повномасштабного вторгнення РФ в Україну, польський прем’єр-міністр Матеуш Моравецький відвідав Київ. Він оголосить про поставку Україні перших 14 танків Leopard.

Джерело: TVP Info

Матеуш Моравецький прибув до Києва

Він вже встиг зустрітися з президентом Володимиром Зеленським та прем'єр-міністром Денисом Шмигалем.

Також він вшанував загиблих у війні, поклавши вінок до Стіни пам'яті.

Сьогоднішній приїзд Моравецького до Києва раніше анонсував генеральний секретар провідної польської партії "Право і Справедливість" (PiS) Кшиштоф Соболевський.

За його словами, Моравецький, ймовірно, візьме участь у засіданні Верховної Ради України.

Соболевський також повідомив, що прем’єр-міністр вирішив поїхати до Києва після візиту Джо Байдена до Варшави, який відбувся в середу, і досягнутих домовленостей у діалозі Байдена з президентом Зеленським.

У медіа додали, що головною метою візиту Моравецького стало вираження підтримки Україні у її протистоянні російській агресії.

Також Матеуш Моравецький має намір оголосити про відправку Україні перших танків Leopard. Про це сьогодні заявили у Bloomberg.

Візити лідерів інших країн до Києва

Нагадаємо, що напередодні до Києва також завітав прем’єр-міністр Іспанії Педро Санчес, який запевнив, що Іспанія підтримуватиме Україну до кінця, аж до досягнення миру на її теренах.

Прем’єр-міністерка Італії Джоржа Мелоні також приїздила з візитом до Києва, де зустрілася та провела пресконференцію з Володимиром Зеленським. Також вона відвідала Бучу та Ірпінь.

20 лютого Київ відвідав президент США Джо Байден. Під час свого візиту до Варшави 21-22 лютого, він виступив з сильною промовою. Байден висловив беззаперечну підтримку та відзначив сміливість та незламність українського народу.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?