Поляки образилися на путінські ЗМІ, які висміяли підручник
Категорія
Світ
Дата публікації

Поляки образилися на путінські ЗМІ, які висміяли підручник

Поляки образилися на путінські ЗМІ, які висміяли підручник

Посольство Польщі в Москві заявило, що репортаж пропагандистського телеканалу Росія 24, в якому підручник "Прогулянки по сучасній польській літературі" названий "посібником з гомосексуалізму", є некомпетентним і безпідставним.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу посольства Республіки Польща в Москві.
Критику поляків викликала оцінка російських пропагандистів глави "Польська гомосексуальна проза після 1989 року". У посольстві Польщі відзначили, що це - наукове видання, збірник статей про різні явища і тенденції, які спостерігаються в польській літературі.
"Глава "Польська гомосексуальна проза після 1989 року", як і інші, аналізує певне явище з наукової точки зору. Стаття має нейтральний характер; в ній відсутні вульгарні і непристойні елементи, в цілому вона не відноситься до сексуальної поведінки", - йдеться в повідомленні.

Читайте також: У Європі показали, як боротися з путінськими тролями в інтернеті: з'явилося відео
Крім того, в репортажі РосЗМІ йдеться, що в підручнику наведено вірш "Перша фотографія Гітлера" Віслави Шимборської, якого насправді в цій публікації немає. Дипломати зазначили, що цей вірш - приклад антифашистського твору, в якому поетеса використовує властиві їй стилістичні прийоми - іронію і парадокс.
"У зв'язку з вищевказаним, Посольство РП в Москві висловлює здивування і жаль з того факту, що об'єктом звинувачень в «прославлянні» Адольфа Гітлера стала видатна польська письменниця, лауреат Нобелівської премії. Глибоке розчарування викликає і те, що в російських ЗМІ визнана в світі творчість В. Шимборської стала предметом некомпетентних коментарів і непродуманих нападок", - заявили в посольстві.
Поляки також додали, що інформація репортажу телеканалу Росія 24 "недобросовісна, а закиди, нібито підручник пропагує гомосексуалізм, безпідставні".
Як повідомляв ONLINE.UA, соціальна мережа Facebook тимчасово позбавила англомовне відділення російського пропагандистського телеканалу RT права робити публікації, отже, і вести трансляцію інавгурації обраного президента США Дональда Трампа.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?