Помер легендарний радянський космонавт
Категорія
Світ
Дата публікації

Помер легендарний радянський космонавт

Помер легендарний радянський космонавт
Джерело:  ТАРС

У Москві помер знаменитий радянський льотчик-космонавт Віктор Горбатко.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на ТАСС.

Космонавт пішов із життя сьогодні, 17 травня, на 83-му році життя.

"Останнім часом він погано себе почував і останні два тижні перебував у госпіталі Мандрика, де і помер сьогодні в реанімації", - зазначило джерело в ракетно-космічній галузі.

Читайте також: У США помер актор і режисер Олег Відов

Поховання відбудеться в п'ятницю, 19 травня, на меморіальному військовому кладовищі в Митищах.

Космонавт Віктор Горбатко увійшов до складу першого загону космонавтів СРСР. Космонавт за своє життя зробив три космічних польоти – в 1969, 1977 і 1980 роках - загальною тривалістю 30 діб 12 годин 48 хвилин 21 секунда. У 1970 році він став одним з учасників першого в історії шахового матчу "Космос – Земля", за що був прийнятий в почесні члени Центрального шахового клубу СРСР.

Як повідомляв ONLINE.UA, у ніч на суботу, 8 квітня, помер радянський космонавт Георгій Гречко. Йому було 85 років. Гречко зробив за свою професійну кар’єру 3 космічні польоти, та один вихід у відкритий космос на 1 годину 28 хвилин.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?