Помер легендарний радянський режисер
Категорія
Світ
Дата публікації

Помер легендарний радянський режисер

Помер легендарний радянський режисер
Джерело:  online.ua

У суботу, 28 вересня, в Москві помер легендарний радянський режисер Марк Захаров. Метр кіно пішов з життя в одній з клінік, де проходив лікування від запалення легенів. Про смерть Марка Захарова повідомив директор театру "Ленком" Марк Варшавер, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на ТАСС.

Відомо, що за місяць до смерті Марк Захаров в тяжкому стані був госпіталізований. Йому діагностували двухстроннє запалення легенів, яке викликало у режисера ускладнення. Сьогодні, 28 вересня, близько 10 ранку Марк Анатолійович пішов з життя у віці 85 років.

"Пішов шматок дитинства - нас і наших батьків. Без вас, Марк Анатолійович, світ буде менш добрим і сумнішим", - сумують за Марком Захаровим в мережі.

Разом з прихильниками Захарова через смерть художнього керівника московського театру "Ленком" сумують російські зірки.

"Жахливо для всіх для нас. Це цілий пласт життя пішов від нас", - відреагував на смерть Захарова Михайло Боярський.

"У мене просто немає слів для того, щоб описати втрату. І хоча я розумів, що йому багато років і що він не здоровий, але чесно кажучи, я вірив, що він в цей раз вибереться. Я вважаю, що він прожив феноменально талановите яскраве життя, подарував величезну кількість акторів і актрис світу. І якщо вважати, що народження людини на землі - це подарунок цієї людини від Бога, то прожите життя - це подарунок людини Богу. Захаров зробив прекрасний подарунок. Світла пам'ять", - прокоментував відхід з життя Марка Захарова артист Геннадій Хазанов.

Нагадаємо, Марк Захаров народився 13 жовтня 1933 року в Москві. Режисурою почав займатися в 1956 році в самодіяльному студентському колективі Пермського університету. У 1965 році він влаштувався режисером в Московський театр сатири, а з 1973 року став головним режисером "Ленкому", яким керував протягом 35 років.

Одна з найвідоміших театральних робіт Марка Захарова - рок-опера "Юнона і Авось". Фільмографія режисера налічує десятки фільмів, серед яких: "Звичайне диво", "Формула любові", "Будинок, який побудував Свіфт", "Той самий Мюнхгаузен" і "Дванадцять стільців" з Андрієм Мироновим у ролі Остапа Бендера.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що 26 вересня помер колишній президент Франції Жак Ширак. Відомий політик і державний діяч пішов з життя у віці 86 років.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?