Помер Олексій Леонов – перша людина, що побувала у відкритому космосі
Категорія
Світ
Дата публікації

Помер Олексій Леонов – перша людина, що побувала у відкритому космосі

Помер Олексій Леонов – перша людина, що побувала у відкритому космосі
Джерело:  online.ua

В Росії пішов з життя відомий космонавт Олексій Леонов - саме він був першою людиною, яка вийшла у відкритий космос. Чоловік помер на 86-му році життя в Москві.

Сумну новину повідомила його помічниця Наталя Філімонова, передає ONLINE.UA з посиланням на "ТАСС".

"Олексій Архипович помер в госпіталі імені Бурденка після тривалої хвороби", – розповіла помічниця.

Вона також додала, що прощання та похорон Леонова відбудеться у вівторок, 15 жовтня, на Федеральному військовому меморіальному кладовищі (Митищі, Московська область).

Олексій Леонов - це радянський космонавт. Він став першою людиною, яка вийшла у відкритий космос. 18 березня 1965 року він разом з Павлом Беляєвим здійснив політ у космос на космічному кораблі "Восход-2". Саме під час цього польоту відбувся історичний вихід у відкритий космос. 15 липня 1975 року здійснив другий політ, як командир космічного корабля "Союз-19".
Також він мав і хобі, разом із художником-фантастом Андрієм Соколовим створював поштові марки та графіку на космічну тематику.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що  26 вересня помер колишній президент Франції Жак Ширак. Відомий політик і державний діяч пішов з життя у віці 86 років.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?