Помер російський письменник, який підтримував українських політв'язнів
Категорія
Світ
Дата публікації

Помер російський письменник, який підтримував українських політв'язнів

Помер російський письменник, який підтримував українських політв'язнів
Джерело:  online.ua

У Москві 27 липня раптово помер відомий радянський і російський письменник Володимир Войнович. Він пішов з життя у віці 85 років. Причиною смерті Войновича став серцевий напад.

Першою про смерть Войновича повідомила його знайома Юлія Пессіна в соцмережі, передає ONLINE.UA.

Володимир Войнович народився в 1932 році. Публікувати свої твори він почав в 29 років. Перша повість Войновича "Ми тут живемо" була опублікована в журналі "Новий світ" в 1961 році, а його пісня "Чотирнадцять хвилин до старту" став гімном радянських Космонат.

На початку 70-х років письменник почав брати активну участь в русі за права людини, за що потрапив в немилість до радянської влади. За це його виключили зі Спілки письменників та вислали з СРСР, а в 1981 році і зовсім позбавили радянського громадянства.

До початку 90-х років Войнович жив у ФРН і США, потім йому було повернуто радянське громадянство і він повернувся на батьківщину.

Найпопулярнішими творами Володимира Войновича є роман "Життя і незвичайні пригоди солдата Івана Чонкіна", роман-антиутопія "Москва 2042", дії в якому дуже сильно сходяться зі справжніми російськими реаліями, повісті "Шапка" і "Два товариша".

Володимир Войнович також широко відомий своєю підтримкою України. Зокрема, він виступав за звільнення Надії Савченко і українського режисера Олега Сенцова через відкриті листи, адресовані Путіну.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що 7 липня помер легендарний український дисидент Левко Лук'яненко.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?