Помер відомий радянський і американський вчений
Категорія
Світ
Дата публікації

Помер відомий радянський і американський вчений

Помер відомий радянський і американський вчений
Джерело:  Ехо Москви

Відомий радянський, російський і американський вчений, лауреат Нобелівської премії Олексій Абрикосов помер у віці 88-ми років.
Про це заявив колишній міністр освіти Дмитро Ліванов, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Ехо Москви".

Читайте також: В Росії помер відомий радянський актор
Абрикосов був фахівцем в області теорії твердих тіл, і його відкриття "Явище фазових переходів речовини в магнітному полі" було занесено до Державного реєстру відкриттів СРСР.
У 1991 році вчений на запрошення емігрував в США, висловивши наостанок свою неприязнь до російського народу, і почав викладацьку діяльність.
У 1999-му році Абрикосов прийняв громадянство США, а в 2003 році спільно з Віталієм Гінзбургом і Ентоні Леггет був удостоєний Нобелівської премії з фізики за "основоположні роботи з теорії надпровідників і надплинних рідин".
Як повідомляв ONLINE.UA, 15 жовтня 2016 помер український вчений, директор київського планетарію, президент Української спільноти любителів астрономії Клим Чурюмов.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?