Помер відомий радянський і російський актор
Категорія
Шоу-бізнес
Дата публікації

Помер відомий радянський і російський актор

Помер відомий радянський і російський актор
Джерело:  Театр Мосради

У Москві на 73 році життя помер відомий актор, Народний артист Росії Георгій Тараторкін.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-служба театру Моссовета.
Повідомляється, що Тараторкін помер після тривалої хвороби.
За своє життя актор зіграв у 44 фільмах, 24 спектаклях і 5 телеспектаклях, також брав участь в озвучуванні мультфільмів. Найвідомішою роллю Тараторкіна, яка принесла йому загальну славу, вважається роль Родіона Раскольнікова у фільмі "Злочин і покарання" 1969 року, знятому за сюжетом однойменного роману Федора Достоєвського.
Читайте також: Помер знаменитий радянський співак
Актор був народним артистом РРФСР, лауреатом Державної премії ім. братів Васильєвих за роль Родіона Раскольнікова, членом Спілки кінематографістів Росії. Тараторкін також був нагороджений орденом "За заслуги перед Вітчизною" і "Знак Пошани", а також орденом Петербурзького фонду "Класик-Центр" "Созидатель Петербурга". На посту президента Асоціації "Золота маска" артист сприяв збереженню єдиного простору театрального мистецтва Росії.
Як повідомляв ONLINE.UA,  28 січня стало відомо про смерть знаменитого британського актора Джона Херта.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?