Помер відомий радянський і російський актор з українським корінням
Категорія
Світ
Дата публікації

Помер відомий радянський і російський актор з українським корінням

Помер відомий радянський і російський актор з українським корінням
Джерело:  unikino.ru

22 лютого помер відомий російський і радянський актор театру і кіно Олексій Петренко.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу Союзу кінематографістів Російської Федерації.


"Ми пам'ятаємо його дивовижну акторську гру. Він виконав роль льотчика Строганова в драмі Олексія Германа «Двадцять днів без війни», зіграв Подколесіна в «Весіллі» Віталія Мельникова, з'явився на телеекранах СРСР в ролі американського журналіста Пола Діка в багатосерійному фільмі «ТАРС уповноважений заявити». в «Жорстокому романсі» Олексій Петренко виконав роль підприємця Кнурова, в «В'язні замку Іф» він зіграв абата Фріа. Олексій Петренко не раз з'являвся на екрані в образі історичних особистостей: в «бенкетах Валтасара» він виконав роль Сталіна, а в «спогадах про Шерлока Холмса» - роль Артура Конан Дойля", - йдеться в повідомленні.


Читайте також: Помер відомий радянський і російський актор


Петренко народився 26 березня 1938 року в Чемері Чернігівської області, в 1961-му році закінчив курс народного артиста Радянського Союзу в Харківському театральному інституті, після чого був направлений за розподілом і два роки пропрацював в запорізькому музично-драматичному театрі імені Щорса.


У 1963-1964 року актор грав в Маріуполі в Донецькому обласному російсько-драматичному театрі, після чого Ігор Владимиров запросив його в Ленінградський театр ім. Ленради.


З 1977 року виступав на сцені Московського драматичного театру на Малій Бронній, з 1978-го року - перед глядачами МХАТу, в 1982-1986 грав у виставі "Серсо" з Анатолієм Васильєвим, в 1991-1992 - в театрі "Школа сучасної п'єси". У 1991-му році Петренко став штатним актором Кіностудії імені Горького, а з 2010 року числився в Патріаршій раді РПЦ по культурі.


Відзначимо, що в цілому фільмографія помер актора налічує близько 80-ти картин.


Як повідомляв ONLINE.UA, крім іншого  Олексій Петренко зіграв в українському фільмі "Ілюзія страху" 2008-го року, знятого за однойменною книгою, написаною теперішнім секретарем РНБО України Олександром Турчиновим.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?