Помер відомий російський поет і телеведучий, який виступав проти України
Категорія
Світ
Дата публікації

Помер відомий російський поет і телеведучий, який виступав проти України

Помер відомий російський поет і телеведучий, який виступав проти України
Джерело:  online.ua

У Москві 26 червня помер відомий поет і телеведучий Андрій Дементьєв. Він пішов з життя у віці 89 років після тривалої хвороби.

Про смерть Дементьєва повідомила його дружина російським ЗМІ, передає ONLINE.UA.

Повідомляється, що Андрія Дементьєва госпіталізували 10 червня після погіршення самопочуття. У стінах лікарні в оточенні рідних і близьких він помер, недоживши кілька днів до 90-річчя. За даними російських ЗМІ, причиною смерті поета могла стати інфекція.

Андрій Дементьєв народився 16 липня 1928 року. Він є автором сотень відомих віршів. Пісні на його вірші виконували легендарні артисти, серед яких била Софія Ротару, Людмила Зикіна, Вадим Мулерман та інші. Він написав слова до таких відомих пісень, як "Оленка", "Лебедина вірність", "Балада про матір", "Отчий дім", "Яблука на снігу".

З 1981 року Дементьєв був головним редактором літературного журналу "Юність", а на початку 90-х почав працювати на телебаченні в якості ведучого.

Слід зауважити, що Андрій Дементьєв був також відомий своєю антиукраїнською позицією. Зокрема, в 2015 році він заявляв, що "Україна завжди була Малоросією, а Росія весь час багато робила для того, щоб українці жили прекрасно, але вони цього не оцінили".

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в Росії помер відомий режисер Станіслав Говорухін.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?