Помер відомий український філософ і академік
Категорія
Україна
Дата публікації

Помер відомий український філософ і академік

Помер відомий український філософ і академік
Джерело:  online.ua

У суботу, 10 лютого, в Києві помер відомий український філософ, професор і академік Мирослав Попович. Він пішов з життя у віці 87 років.

Про це повідомив проректор КНУ Володимир Бугров на своїй сторінці в соцмережі, передає ONLINE.UA.

Читайте також: Помер відомий український журналіст

Мирослав Попович народився в 1930 році в Житомирі. Після закінчення школи він вступив до КНУ імені Т.Г. Шевченка. Потім майбутній академік вступив до аспірантури Інститута філософії Академії Наук України, в якій працював більше 60-ти років.

У 2001 році Мирослав Попович став директором Інституту філософії ім. Г.С. Сковороди НАН України, який очолював до самої смерті. Також він був головним редактором наукового жернала "Філосовська думка" і членом редакційної ради онлайн-видання "Релігія в Україні".

Мирослав Попович був заслуженим діячем науки і техніки України, доктором філософських наук, професором і педагогом, на рахунку якого є безліч почесних нагород. Також він є автором кількох десятків книг і публікацій, в число яких входять "Універсальний словник-енциклопедія", "Нарис історії культури України". Однією з останніх робіт Мирослава Поповича стала філософська книга "Червоне століття".

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в Україні раптово помер колишній депутат Верховної Ради.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?