Помер відомий український науковець Ігор Козловський
Категорія
Україна
Дата публікації

Помер відомий український науковець Ігор Козловський

Помер відомий український науковець Ігор Козловський
Джерело:  online.ua

У ніч на 6 вересня не стало відомого українського науковця та  релігієзнавця Ігоря Козловського.

Джерело: Facebook колеги Козловського  Людмили Филиппович

Що відомо про смерть видатного науковця 

Сьогодні вночі через серцевий напад пішов від нас у засвіти Ігор Козловський, - повідомила колега видатного вченого з Інституту філософії імені Г.С. Сковороди НАН України.

Козловському на момент смерті було 69 років. Він народився на Донеччині і навіть після вторгнення Росії у 2014 році не покинув рідної землі.

Однак 27 січня 2016 року бойовики так званої "ДНР" взяли його в полон за проукраїнську позицію. Козловський перебував у полоні 700 днів, його обміняли 27 грудня 2017 року.

Йому вже винесли обвинувальний вирок та присудили до тюремного ув'язнення строком на 2 роки і 8 місяців.

Українська громадськість підтримала вченого та стала на його захист. Так створили акцію #FreeKozlovskyy, до якої долучились українці в соцмережах.

Після повернення в Україну він працював старшим науковим співробітником у відділенні релігієзнавства Інституту філософії НАН України.

Що відомо про діяльність Козловського 

Ігор Козловський – кандидат історичних наук, очолював Центр релігієзнавчих досліджень і міжнародних духовних відносин у Донецьку, викладав на кафедрі філософії Донецького національного технічного університету.Свого часу керував управлінням у справах релігій Донецької ОДА.

Після повернення Козловський відстежував ситуацію з бранцями Кремля й боровся за їхнє визволення.

Він зустрічався з Папою Римським Павлом ІІ, написав понад 50 наукових книг і мав багато нагород і відзнак, серед яких медаль Австрійського товариства Альберта Швейцера та орден Королівського братства Святого Феотонія.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?