Помер знаменитий українець
Категорія
Події
Дата публікації

Помер знаменитий українець

Помер знаменитий українець
Джерело:  online.ua

У Києві 24 жовтня о 5 ранку помер 90-річний українсько-канадсько-швейцарський економіст і професор, благодійник і громадський діяч Богдан Гаврилишин.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Благодійний фонд імені Гаврилишина в Facebook.
Останні хвилини свого життя Богдан Дмитрович провів у колі сім'ї в своїй квартирі.
Гаврилишин працював радником кількох президентів, прем'єр-міністрів, спікерів Верховної Ради.
Протягом 18 років він очолював Міжнародний інститут менеджменту в Женеві. Член Римського клубу, член Всесвітньої академії мистецтва і науки, член Міжнародної академії менеджменту, почесний доктор в 7 університетах Канади і України, консультант держав та міжнародних компаній, модератор і голова численних міжнародних наукових конференцій та семінарів в 89 країнах світу.
Гаврилишин створив Міжнародний центр перспективних досліджень, Міжнародний інститут менеджменту в Індії, після - в Україні. Став співзасновником Європейського форуму з менеджменту в Давосі (тепер Всесвітній економічний форум). Був консультантом компаній "General Electric", "IBM", "Unilever", "Phillips", радником декількох країн.
Кілька днів тому президент України Петро Порошенко нагородив орденом Свободи почесного консула України в Женеві, іноземного члена Національної академії наук України, канадського українця Богдана Гаврилишина.
"Богдан Гаврилишин нагороджений за видатний особистий внесок у піднесення міжнародного авторитету Української держави, багаторічну плідну наукову і благодійну діяльність", - говориться в повідомленні прес-служби Порошенка.
Як повідомляв ONLINE.UA, в серпні Гаврилишин заявив, що бачить ознаки відступу армії Путіна з Донбасу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?