Померла Катерина Гандзюк: в ГПУ зробили гучну заяву про розслідування
Категорія
Події
Дата публікації

Померла Катерина Гандзюк: в ГПУ зробили гучну заяву про розслідування

Померла Катерина Гандзюк: в ГПУ зробили гучну заяву про розслідування
Джерело:  online.ua

Генпрокурор України Юрій Луценко увечері 4 листопада, після того, як померла Катерина Гандзюк, провів екстрену нараду, присвячену розслідуванню вбивства активістки. За його підсумками він запевнив, що слідство скоро буде завершено, а всі причетні до вбивства Гандзюк постануть перед судом.

Про це Луценко написав на своїй сторінці в соцмережі, повідомляє ONLINE.UA.

Глава ГПУ України уточнив, що у справі Катерини Гандзюк було проведено 367 допитів і 21 експертиза. Також підозрюваних' перевіряли на детекторі брехні.

"З метою встановлення замовника підозрюваний в організації вбивства в кінці жовтня переведений в ізолятор СБУ Києва", - додав генпрокурор.

Нагадаємо, Катерина Гандзюк піддалася нападу невідомих 31 липня 2018 року - її облили сірчаною кислотою біля під'їзду. Активістка і керуюча справами Херсонської міськради потрапила в лікарню з серйозним хімічним опіком, який покрив 40% тіла жінки.

За час лікування Катерина Гандзюк перенесла 11 операцій, але лікарям врятувати її так і не вдалося. 4 листопада в лікарні Катя померла.

За час слідства у справі про замах на Гандзюк були затримані кілька людей. На даний момент, одного з них відпустили з-під варти через відсутність в його діях складу злочину, троє знаходяться під домашнім арештом, а передбачуваний організатор замаху Сергій Торбін знаходиться під вартою - останній раз термін утримання йому продовжили до 3 грудня.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що після смерті Катерини Гандзюк правоохоронці перекваліфікували її справу в закінчений злочин. Тепер розслідування проводиться по ст. 115 КК України - умисне вбивство, вчинене групою осіб, з корисливих мотивів, з особливою жорстокістю, на замовлення.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?