Померли вже 6 людей: ВООЗ терміново скликає засідання через коронавірус
Категорія
Світ
Дата публікації

Померли вже 6 людей: ВООЗ терміново скликає засідання через коронавірус

Померли вже 6 людей: ВООЗ терміново скликає засідання через коронавірус
Джерело:  online.ua

Члени Всесвітньої організації охорони здоров'я терміново зберуться на екстрене засідання через виявлений в Китаї коронавірус і небезпеку масштабної епідемії. Варто зазначити, що на даний момент вірус забрав життя уже 6 людей. Про це повідомляє ONLINE.UA з посилання на "ВВС".

"Комітет проведе зустріч в середу, 22 січня, в Женеві, щоб з'ясувати, чи представляє собою спалах надзвичайну ситуацію в області суспільної охорони здоров'я міжнародного масштабу", - зазначається в пресрелізі ВООЗ.

За словами китайських медиків, наразі у важкому стані перебувають 35 пацієнтів, 9 з них — у критичному. При цьому фахівці відзначають, що 25 чоловік вдалося вилікувати — їх вже виписали додому.

"Головною причиною поширення смертельної пневмонії в місті Ухань міг стати коронавірус того ж роду, що і віруси, що викликали важкий гострий респіраторний синдром і близькосхідний респіраторний синдром (верблюжий грип). Слід зазначити, що крім запалення легенів цей вірус вражає внутрішні органи", - заявляє китайська влада.

У ВООЗ кажуть, що коронавіруси — велике сімейство вірусів, в число яких входять і грип, і ГРВІ, і інші захворювання. Частина з них передається від людини до людини, інші ж ні. Вірус китайської пневмонії, за даними ВООЗ, не дуже заразний. На перший момент спалаху було навіть припущення, що він зовсім не передається від людини до людини.

Варто зазначити, що в грудні 2019 року в китайському місті Ухань стався спалах пневмонії, викликаної новим коронавірусом. Його виявили більш ніж у 40 людей. 9 січня повідомлялося, що помер перший пацієнт, у якого виявили вірус-вбивцю.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що 20 січня від невідомого віруса в Китаї померла третя людина. 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?