Помилка або провокація: Порошенко різко розкритикував нардепів
Категорія
Політика
Дата публікації

Помилка або провокація: Порошенко різко розкритикував нардепів

Помилка або провокація: Порошенко різко розкритикував нардепів

Президент України Петро Порошенко не буде підписувати новий Трудовий кодекс, доки в нього не будуть внесені антидискримінаційні поправки, які були однією з вимог Євросоюзу для введення безвізового режиму.
Про це заявив спікер глави держави Святослав Цеголко, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на його Facebook.
"Президент не допустить ревізії зобов'язань України, які ми реалізували для отримання безвізового режиму. Рішення парламентського комітету вилучити з проекту нового Трудового кодексу так звані антидискримінаційні норми глава держави вважає неправильним і навіть провокаційним", – підкреслив він.
Також прес-секретар зазначив, що глава держави "запевнив наших партнерів по дипломатичних каналах, що така позиція комітету не знайде підтримки ні у Верховній Раді, ні тим більше з боку президента".
Читайте також: Безвіз і війна на Донбасі: в мережі побачили гарний знак для України

"Україна виконувала, виконує і буде виконувати всі свої зобов'язання", – додав Цеголко.


У свою чергу, перший віце-спікер парламенту Ірина Геращенко також висловила своє обурення: "Парламентський талібан, який має дипломатичні паспорти і давно подорожує по світу без віз, намагається на останньому етапі перекреслити весь важкий шлях, який пройшла Україна".
"Як же набридло це напускне фарисейство, коли парламентський талібан забороняє в законодавство вносити слово "гендер", яке, до речі, спокійнісінько існує в шкільних та університетських підручниках", – додала вона.


Як відомо, 5 листопада 2015 року Верховна Рада прийняла у першому читанні проект Трудового кодексу, однак тоді депутати не підтримали поправку про заборону дискримінації у трудовій сфері.
Зокрема, пропонувалося передбачити, що в трудовій сфері заборонена дискримінація за расовими, політичними, релігійними ознаками, а також на підставі статевої приналежності, сексуальну орієнтацію, сімейного або майнового стану, участі в страйках, підозрі на СНІД або його наявності.
Ця поправка була однією з ключових вимог щодо безвізового режиму з Євросоюзом. Тоді Андрій Парубій заявив, що її можуть розглянути при підготовці законопроекту до другого читання.
15 березня 2017 року Комітет з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення розглянув на своєму засіданні проект Трудового кодексу – голосами депутатів від БПП і "Народного фронту" – рекомендував його до остаточного прийняття, хоча проти виступили профспілки, роботодавці та громадські активісти.
Як повідомляв ONLINE.UA раніше заступник голови Адміністрації президента Костянтин Єлісеєв заявив про відсутність юридичних перепон для введенні безвізового режиму з ЄС і назвав приблизну дату цього рішення.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?