Помилування Сенцова: генсек Ради Європи готує офіційне прохання до Путіна
Категорія
Україна
Дата публікації

Помилування Сенцова: генсек Ради Європи готує офіційне прохання до Путіна

Помилування Сенцова: генсек Ради Європи готує офіційне прохання до Путіна

У понеділок, 25 червня, генеральний секретар Ради Європи Турбйорн Ягланд має намір подати офіційне прохання до президента Росії Володимира Путіна про помилування і звільнення українського політв'язня Олега Сенцова, якого незаконно утримують в російській в'язниці.

Про це повідомив заступник генсека РЄ Даніель Гольтген, передає ONLINE.UA з посиланням на DW.

Відзначається, що прохання до Путіна про помилування Сенцова буде подано відповідно до Європейської конвенції з прав людини. Таке рішення Ягланд прийняв після візиту в Москву, де не отримав ні підтримки, ні заперечень з боку президента РФ Володимира Путіна, глави МЗС РФ Сергія Лаврова і омбудсмена Тетяни Москалькової при обговоренні питання щодо звільнення українських політв'язнів.

За словами Гольгтена, під час візиту в Росію генсек Ради Європи закликав російську сторону звільнити Сенцова та інших українських політичних в'язнів з гуманітарних міркувань. Але не отримавши жодної відповіді від влади Росії, він вирішив особисто клопотати про звільнення українського режисера, якого засудили до 20 років в'язниці нібито за тероризм.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що у Путіна назвали умову звільнення Сенцова, на яку режисер ніколи не погодиться.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?