Помітили все-таки: ОБСЄ озвучила шокуюче число росіян на Донбасі
Категорія
Політика
Дата публікації

Помітили все-таки: ОБСЄ озвучила шокуюче число росіян на Донбасі

Помітили все-таки: ОБСЄ озвучила шокуюче число росіян на Донбасі

На двох пунктах пропуску на кордоні між Україною і Росією спостерігачі Організації з безпеки і співпраці в Європі нарахували більше 30 тисяч чоловік у військовій формі, які прибули на Донбас.
Про це заявив представник США в ОБСЄ Даніел Бер, передає ONLINE.UA з посиланням на Радіо Свобода.
«Ми всі знаємо, що, коли Росія намагається видати цих людей за цивільних, це очевидна спроба приховати правду: вони їдуть в Україну, щоб воювати», - сказав він.
Також Бер додав, що має в своєму розпорядженні дані про отримання зброї людьми, які прибувають на Донбас з Росії.

Читайте також: Амери канці зробили тривожну заяву про війну і Маріуполь
Крім того, він закликав подумати, що діється на інших пунктах пропуску на непідконтрольній Україні частині українсько-російського кордону, де спостерігачів ОБСЄ немає, якщо на пунктах «Гукове» і «Донецьк» (в Ростовській області РФ - Ред.) було зафіксовано стільки людей.
Також представник США підкреслив, що ця місія, незважаючи на всі перешкоди, які їй надає Росія, обмежуючи її мандат і обсяг діяльності, все ж змогла задокументувати діяльність Росії на сході України.
Зокрема, за його словами, Росія вже три місяці взагалі не відповідає на запит ОБСЄ про дозвіл спостерігачам виходити за межі цих пунктів пропуску і обходити їх периметр ззовні.
Читайте також: " Вантаж 200": в ОБСЄ зробили гучну заяву про вбитих на Донбасі росіян
Обмеження, які накладає Росія, не дозволяють виявити людей у ​​військовій формі, коли ті перетинають кордон в автомобілях або при поганій погоді.
Бер додав, що місія також 27 разів повідомляла про повернення в Росію катафалків з позначкою «вантаж 200», що є позначенням для загиблих військових.
«Це ганьба, це пляма на совісті Кремля, що він не тільки відправляє російських синів гинути в безглуздій війні, влаштованій без необхідності, а й ганьбить їх пам'ять тим, що заперечує принесення їх у жертву», - сказав він.
Нагадаємо, раніше в інтерв'ю ONLINE.UA російський опозиціонер Леонід Волков розповів про намір президента РФ Володимира Путіна «злити» Донбас і пошук найбільш виграшних методів зробити це.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?