Помпео викрив ще одну політичну гру Путіна
Категорія
Політика
Дата публікації

Помпео викрив ще одну політичну гру Путіна

Помпео викрив ще одну політичну гру Путіна
Джерело:  online.ua

Росія сіє хаос, конфлікти і розкол всередині країн Середземномор'я, що є ще однією політичною грою глави РФ Володимира Путіна. З такою заявою виступив держсекретар США Майк Помпео, який поставив на місце команду Путіна і, зокрема, главу МЗС РФ Сергія Лаврова, який раніше заявляв, що "Середземномор'я платить непомірно високу ціну за геополітичні ігри Вашингтона і його європейських союзників". Глава Держдепу США нагадав Кремлю, що американська влада прагне забезпечити безпеку і процвітання Східного Середземномор'я, а Росія використовує різні методи для поширення дезінформації та підриву національного суверенітету, як в Сирії, так і в Лівії, куди постачає озброєння і найманців, причому робить це тільки для просування власних інтересів на шкоду регіону. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сайт Держдепу США.

"Росія продовжує загрожувати стабільності Середземномор'я, використовуючи різні методи для поширення дезінформації, підриву національного суверенітету і сіючи хаос, конфлікти і розкол всередині країн по всьому регіону. У Сирії Росія підтримує режим Асада, війна якого проти власного народу посилила регіональну нестабільність, привела до затяжного гуманітарного кризі і привела до переміщення половини населення. у Греції ми бачили, як російські дипломати були вислані з країни в 2018 році за підрив угоди Преспа і втручання в справи грецької православної релігії. Багаті росіяни, багато з яких пов'язані з Кремлем, відмили мільярди доларів через Республіку Кіпр і Мальту, спотворюючи свої внутрішні ринки і поширюючи корупцію. У Лівії Росія підтримала штурм лівійської столиці Тріполі, убивши мирних жителів і підірвавши зусилля ООН зі встановлення миру в країні. Росія використовує найманців і політичні махінації, а не відкриті демократичні засоби для просування власних інтересів. Цей список можна продовжити", - навів підтвердження політичної гри Путіна в Середземномор'ї.

Помпео додав, що США в Середземномор'ї прагнуть забезпечити безпеку і процвітання регіону. Зокрема, Вашингтон підтримує формування інклюзивного уряду в Лівії, для чого потрібна наділена повноваженнями місія ООН. Росія ж виступає деструктивним фактором, продовжуючи порушувати збройне ембарго і підтримуючи наступ прихильників Халіфи Хафтара.

"Раніше в цьому місяці міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров звинуватив Сполучені Штати в політичних іграх в Середземномор'ї і зриві призначення нового Спеціального представника Генерального секретаря ООН в Лівії. Сумно і марно, що пан Лавров знову помиляється у фактах і намагається переписати історію", - додав Помпео.

Таким чином держсекретар США відповів команді Путіна, яка вважає, що Захід намагається нав'язати народам Середземномор'я свою модель розвитку, чим порушує стабільність регіону та веде до зростання тероризму, розгулу злочинності і важкої гуманітарної ситуації. Він підкреслив, що саме Росія є перешкодою для відновлення стабільності в Середземномор'ї.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що США включили Росію в спеціальний список держав, які порушують релігійні свободи громадян.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?