Понад 1300 затриманих у Москві: російська опозиція збирає нову акцію протесту
Категорія
Світ
Дата публікації

Понад 1300 затриманих у Москві: російська опозиція збирає нову акцію протесту

Понад 1300 затриманих у Москві: російська опозиція збирає нову акцію протесту
Джерело:  online.ua

Вчорашня акція протесту в російській столиці завершилась рекордною кількістю затриманих – у відділках поліції опинилося 1376 громадян. Однак це не зупинило представників опозиції. Зважаючи на те, що влада не виконала вимоги протестуючих (допуск незалежних кандидатів до виборів у Московську міську думу), масові акції обіцяють повторити.

Як повідомляє ONLINE.UA з посиланням на «Медуза», один з лідерів ліберальної опозиції Ілля Яшин заявив, що наступна масова акція з вимогою реєстрації незалежних кандидатів пройде 3 серпня, коли у Центрвиборчкомі будуть розглядати скарги на зняття з виборів. Приблизно через 40 хвилин після цієї заяви Яшин був знову затриманий поліцією.

За російським законодавством, масові акції вимагають попереднього схвалення з боку влади. Вчорашня спроба провести мітинг біля будівлі московської мерії, де знаходиться столична виборча комісія, такий дозвіл не отримала. Відповідно, скупчення людей вважалося порушення закону.

Відомо, що Слідчий комітет РФ через проведення неузгоджених акцій порушив кримінальну справу за статтею про перешкоджання роботі виборчих комісій.

Нагадаємо, що вчора російська поліція та «Росгвардія» під час розгону протестуючих застосували гумові кийки. Правоохоронці затримували практично усіх, кого бачили: у тому числі журналістів та випадкових перехожих.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?