Понад 3 тисячі вагітних заражені вірусом Зіка в Колумбії
Категорія
Події
Дата публікації

Понад 3 тисячі вагітних заражені вірусом Зіка в Колумбії

Понад 3 тисячі вагітних заражені вірусом Зіка в Колумбії
Джерело:  Reuters

Число вагітних, заражених вірусом Зіка в Колумбії, досягло 3177 осіб. Про це заявив президент Колумбії Хуан Мануель Сантос, повідомляє ONLINE.UA, посилаючись на Reuters.
"Прогноз такий, що в кінцевому підсумку у нас може бути 600 тис випадків", - зазначив Сантос.
Він також додав, що в країні можуть бути зареєстровані також близько тисячі випадків синдрому Гієна-Барре - рідкісного неврологічного розладу, який може послабити м'язи і привести до паралічу. Тепер вчені вивчають можливий зв'язок між розладом і вірусом Зіка.
За словами Сантоса, всього в Колумбії вірусом вже інфіковані 25,645 чоловік, серед яких 3177 - вагітні жінки.
Як вказується, найбільша кількість випадків зараження вірусом спостерігається в провінції Північний Сантандер, уздовж східного кордону з Венесуелою, де їх зареєстровано близько 5 тисяч. У провінції також зафіксована найбільша кількість інфікованих вагітних жінок - 31% від загальної кількості випадків.
За даними міністра охорони здоров'я Колумбії Алехандро Гавірія, від вірусу Зіка вже померли три людини.
Раніше повідомлялося, що в Європі зафіксовано перший випадок вірусу Зіка у вагітної жінки. Також в Пуерто-Ріко оголошено режим НС через цей же вірус.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?