Понад 50 міст побачать одночасно прем’єру «Ukraïner. The Movie»
Категорія
Культура
Дата публікації

Понад 50 міст побачать одночасно прем’єру «Ukraïner. The Movie»

Понад 50 міст побачать одночасно прем’єру «Ukraïner. The Movie»
Джерело:  online.ua

1 листопада творці Ukraїner покажуть повнометражний фільм про один день країни «Ukraïner. The Movie». Вперше в історії українського кіно прем’єра відбудеться одночасно у 7 країнах та понад 50 містах, а також онлайн-прем'єру стрічки можна буде дивитися на ONLINE.UA у реальному часі.

О 19:00 розпочнеться онлайн-прем’єра, під час якої команда, що працювала над фільмом, розповість про його створення, а також вийде на зв’язок з глядачами в усіх місцях показу. Місця, де транслюватиметься «Ukraïner. The Movie», доволі різняться. Приміром, на прем’єрі в українській церкві в Лос-Анджелесі у цей час буде дев’ята ранку, в Довженко-Центрі у Києві на показ місця були заброньовані протягом 2 годин, тоді як у Львові одночасно пройде три покази, а у Царичанці прем’єра відбудеться в приміщенні селищної бібліотеки. Прем’єри триватимуть одночасно в усіх регіонах України, крім тимчасово окупованих територій.

«Фільм розповідає про історії людей з різних куточків України, їхнє життя та побут, ремесла та мистецтво, цікаві ініціативи та культуру. Коли історії звичайних людей і місця, де вони живуть, є унікальними, навіть якщо вони не здогадуються про це. Коли хтось зранку п'є каву і готується до робочого дня, в іншій частині країни в той час хтось слухає спів фазана на березі Чорного моря. Ukraïner хоче через фільм розширити межі розуміння нашої країни і показати це через один день з життя України», — коментує режисер фільму Микола Носок.

Фільм «Ukraïner. The Movie» знято за підтримки Українського Культурного Фонду. Перелік міст і локацій, що влаштовують пряму трансляцію фільму тут.

Нагадаємо, Ukraїner — волонтерський медіапроєкт, який у дослідницьких експедиціях відкриває справжню, несподівану, цікаву та автентичну Україну. До творення проєкту залучено понад 300 волонтерів, а матеріали Ukraїner виходять уже десятьма мовами.

Перше коло експедицій Ukraїner тривало з червня 2016-го до жовтня 2018 року та охопило всі історичні регіони, крім тимчасово окупованих територій. Результатом цих розвідок стали понад 200 виданих історій на сторінках ukrainer.net, книжки «Ukraїner. Країна зсередини» та «Ukraïner. Ukrainian Insider». Наразі команда Ukraїner продовжує досліджувати традиції та фіксувати сучасну історію України.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?