Понад 50% українців за рівний баланс чоловіків і жінок у владі, - соцопитування
Категорія
Україна
Дата публікації

Понад 50% українців за рівний баланс чоловіків і жінок у владі, - соцопитування

Понад 50% українців за рівний баланс чоловіків і жінок у владі, - соцопитування
Джерело:  online.ua

Понад 50% українців виступають за рівний баланс чоловіків і жінок у владі, адже переконані, що це призведе до більшої уваги до щоденних проблем громадян. Про це свідчить опитування громадської думки « Можливості та перешкоди на шляху демократичного транзиту України», що проводилось Національним демократичним інститутом (НДІ) в липні 2018 року, передає ONLINE.UA.

Варто зазначити, що 75% опитаних українців ствердно відповіли на запитання, що чинний парламент складається в основному з чоловіків, проте лише 27% вважають, що так і має бути.

Окрім того, опитування показало стабільну велику підтримку повністю функціонуючої демократії (83%). Потреба в ній лишається високою у всіх регіонах України, водночас рівність перед законом для всіх та вільні та чесні вибори, відповідно до результатів опитування, є найважливішими характеристиками демократії для громадян України.

"Найважливіші проблеми для українців залишаються незмінними. Зростаючі ціни, конфлікт у Східній Україні, корупція та охорона здоров’я є для громадян найважливішими питаннями", - сказано в повідомленні.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що у Києві 6 вересня відбулася потужна акція біля стін Верховної Ради, в якій взяли участь українки з різних областей країни. Вони виступили з вимогою вирівняти ґендерний дисбаланс у виборчому законодавстві України та надати жінкам половину місць в парламенті.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?