Попередження Путіну: США відправлять до Європи "залізних солдат"
Категорія
Світ
Дата публікації

Попередження Путіну: США відправлять до Європи "залізних солдат"

Міноборони США
Попередження Путіну: США відправлять до Європи "залізних солдат"

Адміністрація США заявила, що американські бронетанкові війська готові до будь-якої місії по захисту територіальної цілісності їх союзників в Європі. З США планують відправити 3500 солдатів і 2000 транспортних засобів бойової групи 3-ї бронетанкової бригади, яку називають "залізною", щоб розширити свою присутність в ЄС і зробити попередження Росії.
Як повідомляє ONLINE.UA з посиланням на заяву Міністерства оборони США, заступник командувача збройних сил США в Європі генерал-лейтенант ВПС Тімоті Рей оприлюднив відповідну інформацію в понеділок в центрі Об'єднаного командування.
За словами американського генерала, "ці" залізні солдати "посилають чіткий сигнал про нашу згуртованість, дуже істотно доповнюючи можливості нашої спільної команди".
"Події 2014 року, а також трансатлантичні декларації на самітах в Уельсі і Варшаві, демонструють єдність альянсу в світлі вторгнення Росії в Україну. Ці події сформували зобов'язання і план з побудови нашої оборони і сил стримування в Європі", - сказав Рей.
"Ви повинні знати, що наша прихильність обороні непохитна. Ми повинні підтримувати територіальну цілісність нашого альянсу і підтримувати Європу, яка є єдиною, вільною, квітучою і мирною", - додав він.
Читайте також: Американ ський ворог Путіна дав похмурий прогноз про Росію і "кримнашизм" в Європі — The Guardian
За його словами, розгортання бригади в Європі було частиною операції "Атлантична рішучість", яка покликана заспокоїти союзників і партнерів НАТО в регіоні після російського вторгнення в Україну.
Рей сказав, що прибуття бойової групи - це тільки один аспект політики Америки в регіоні шляхом "збільшення її присутності". Він додав, що "присутність тут тисяч залізних солдат є ключовою частиною нашої спільної наземної, морської, повітряної, космічної та кібернетичної команди".
"Будьте впевнені, за цими правоохоронцями свободи стоять всі військові сили США", - сказав генерал. 3500 солдатів і 2000 транспортних засобів бойової групи 3-ї бронетанкової бригади з міста Форт Карсон, штат Колорадо, стануть частиною недавно розширеного американського контингенту в регіоні на суші, на морі і в повітрі, йдеться в повідомленні Міністерства оборони. Також вказується, що прибуття бойової групи стане початком ротації військ і техніки США в регіоні.
"Солдати і транспортні засоби прибудуть до Польщі, а потім колонами розійдуться по семи точках в Східній Європі для навчання і навчань з європейськими союзниками. Ці сили є одним з елементів прихильності Америки безпеки в Європі, і вона готова відстоювати цю безпеку, якщо до неї звернуться", - кажуть представники Міністерства оборони.
Сили США, йдеться в заяві, тренуватимуться з союзниками і партнерами, що в кінцевому рахунку призведе до підвищення функціональної сумісності.
"Ми інвестували в модернізацію інфраструктури на всьому континенті, в аеродроми і полігони; ми також завчасно розміщуємо продовольство і обладнання, і проводимо навчання з нашими союзниками і партнерами. Ми будемо збільшувати масштаби і складність багатьох вправ в нашому арсеналі, спираючись на оперативну сумісність, ПРО і операції кризового реагування", - сказав Рей.
Читайте також: Для угоди Трампа і Путіна по Україні є величезна перешкода - приватна розвідка США
Як повідомляв ONLINE.UA, раніше генеральний секретар НАТО Йенс Столтенберг заявив про те, що Росія, незважаючи на нарощування озброєнь, не є загрозою Альянсу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?