Поплічники окупантів в Криму відреагували на рішення суду в Гаазі
Категорія
Події
Дата публікації

Поплічники окупантів в Криму відреагували на рішення суду в Гаазі

Поплічники окупантів в Криму відреагували на рішення суду в Гаазі
Джерело:  РІА Новини

В Криму окупанти не збираються виконувати рішення Міжнародного суду ООН у Гаазі, який постановив відновити діяльність Меджлісу кримськотатарського народу, який Росія називає "екстремістською організацією".

Про це заявив так званий "глава комітету у справах міжнаціональних відносин і депортованих громадян" окупаційного уряду Криму Заур Смірнов, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на РИА Новости.

"Меджліс заборонений через екстремістську діяльність, тому рішення суду переглядатися не буде. Зворотного ходу немає. Ми не підемо на те, щоб під тиском ззовні дозволити діяльність організації, яка дискредитована своїми лідерами, які зайняли ворожу позицію по відношенню до кримчан", - сказав він.

Також Смірнов зазначив, що кримські татари нібито мають можливість створювати різні громадські структури для відстоювання і просування своїх інтересів.

Читайте також: Порошенко назвав рішення Міжнародного суду ООН "багатообіцяючим": опубліковано відео

"Таких у Криму налічується більше десяти. Кримські татари активно інтегрувалися в соціально-політичний простір Російської Федерації і не потребують сумнівного заступництва ззовні", - підкреслив Смірнов.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше Міжнародний суд ООН в Гаазі в рамках позову України проти РФ зобов’язав Росію забезпечити дотримання прав кримських татар, дозволити діяльність Меджлісу кримськотатарського народу і забезпечити доступність освіти українською мовою.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?