Попри епідемію: у Польщі обрали дату нових президентських виборів
Категорія
Світ
Дата публікації

Попри епідемію: у Польщі обрали дату нових президентських виборів

Джерело:  online.ua

Очільник польського уряду Матеуш Моравецький виступив із заявою про проведення президентських виборів у країні вже 28 червня. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на місцеве видання Onet.

За його словами, вже влітку чинний польський лідер втратить повноваження.

"Ми хочемо виконати наші конституційні обов'язки й провести ці вибори відповідно до Конституції, і сьогодні ми плануємо зробити це 28 червня. Пізніший термін не підходить, тому що до 6 серпня закінчується термін повноважень президента, і з термінів, які потім випливають із закону, це може означати, що оголошення виборів або їх схвалення виборів Верховним судом затягнулося б за цей строк", - пояснив прем'єр.

Нагадаємо, попередньою датою проведення президентських виборів було 10 травня. У цей день представники Державної виборчої комісії виступили з резолюцією. У документі говорилося про неможливість провести голосування через епідемію. Протягом наступних двох тижнів необхідно було узгодити нову дату.

"Сьогодні ми націлюємося на 28 червня", - додав Моравецький.

Слід зазначити, станом на 21 травня на території Польщі підтвердили вже майже 20 тисяч інфікованих COVID-19 громадян. Відомо про смерть 965 людей внаслідок ураження інфекцією.

Наразі Польща закрила кордони та бореться з коронавірусом — як усі її сусіди.

Як повідомляв ONLINE.UA, Польща завдала потужного удару по Росії — у Варшаві відмовилися продовжувати контракт на транзит російського газу в Європу. Вже з 17 травня газопровід "Ямал-Європа", за яким постачали 33 млрд кубометрів російського газу, не буде функціонувати на повну силу. У російському "Газпромі" вже визнали проблему і підтвердили, що контракт фактично закінчився.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?