Попри санкції російська нафта продовжує прибувати до США
Категорія
Економіка
Дата публікації

Попри санкції російська нафта продовжує прибувати до США

Попри санкції російська нафта продовжує прибувати до США
Джерело:  online.ua

Американським журналістам вдалося дізнатися, що до портів Нью-Йорка та Нью-Джерсі у травні прибули танкери з російською нафтою попри те, що США запровадили ембарго на російські енергоносії після нападу країни-агресорки на Україну.

Джерело:  The Wall Street Journal

Російська нафта надходить до Штатів попри санкції

За словами представників видання, танкери з нафтою прибули до Штатів через Суецький канал через Атлантичний океан з нафтопереробних заводів Індії. Журналісти припускають, що так трейдери намагаються приховати походження нафти, щоб ввозити її й надалі, після запровадження санкцій.

Як уже згадувалося раніше, ще у березні офіційний Вашингтон заборонив імпорт скрапленого природного газу, кам’яного вугілля, нафти й продуктів нафтопереробки з Росії. Однак, що важливо розуміти, ці обмеження можуть не діяти, якщо продукт має змішане походження.

Управління з контролю за іноземними активами США, як правило, встановлює, що товар походить із певної країни, якщо на 25% або більше складається з видобутої в ній сировини. Незрозуміло, чи був зроблений виняток для нафти й нафтопродуктів - зокрема дизельного палива й бензину. Таким чином, трейдери нафти теоретично можуть завозити російські енергоносії й далі, якщо вони були виготовлені в непідсанкційній країні - наприклад Індії, яка стала одним із найбільших покупців російської нафти - та були перероблені в, приміром, дизель, гас чи хімікати, - йдеться в повідомленні.

За словами американських журналістів, вони дізналися про випадки, коли російська нафта передавалася з одного танкера на інший у Середземному морі, біля берегів Західної Африки та в Чорному морі - після чого рушала в Китай, Індію та Західну Європу.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?