Попри витівки Путіна - Навального висунули на Нобелівську премію
Категорія
Світ
Дата публікації

Попри витівки Путіна - Навального висунули на Нобелівську премію

Попри витівки Путіна - Навального висунули на Нобелівську премію
Джерело:  online.ua

Російський опозиціонер Олексій Навальний, який наразі лікується під наглядом німецьких фахівців після отруєння, став кандидатом на Нобелівську премію миру. Його висунув представник університету Ратгерса у Сполучених Штатах. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на заяву професора Сергія Єрофєєва.

За його словами, до цього висування доклали руки інші вчені.

"Низка професорів визнаних університетів, які займаються Росією, висунули його на Нобелівську премію миру. Процес висунення почали вчені, але це не означає, що не з'являться державні діячі або представники міжнародних організацій, які за ними спрямують", - пояснив науковець.

Єрофєєв не оприлюднив жодного імені, однак нагадав — серед них є, зокрема, й відомі особи.

Слід зауважити, що за володарювання Нобелівською премією миру навальному доведеться змагатися з американським президентом Дональдом Трампом. Його висунули на нагороду завдяки врегулюванню протистояння Ізраїля та Об'єднаних Арабських Еміратів.

2 вересня німецька влада заявили, що Навального отруїли "Новачком". Сліди нервового агента в організмі опозиціонера виявили в спеціальній лабораторії Бундесверу. Меркель тоді зазначила, що не сумнівається в тому, що його саме отруїли з метою змусити замовкнути. Вона очікує відповідей на "серйозні питання" від уряду Росії.

У Берліні переконані, що бойову отруту такого типу могли створити тільки в державній лабораторії, вона могла бути доступною тільки спецслужбам. Експерти Бундесверу вважають, що Навальний мав померти в літаку, але врятувало його те, що пілоти екстрено посадили літак, а в Омську медики дали йому антидот — атропін.

Як повідомляв ONLINE.UA, Трампа на Нобелівську премію миру висунув представник парламенту Норвегії Крістіан Тайбрінг-Йедде. За версією норвезького політика, саме президент США зробив надзвичайний внесок у підписання згаданої мирної угоди.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?