Порошенка звинуватили у державній зраді
Категорія
Україна
Дата публікації

Порошенка звинуватили у державній зраді

Порошенка звинуватили у державній зраді
Джерело:  online.ua

Колишнього президента України Петро Порошенка продовжують «бомбардувати» заявами про відкриття кримінальних проваджень. Слідом за заступником глави Адміністрації Януковича Андрієм Портновим заяву зі звинуваченнями Порошенка у державній зраді подав депутат від «Опозиційного блоку» Нестор Шуфрич. Про це вчора в ефірі ток-шоу «Свобода слова» заявив генпрокурор України Юрій Луценко, повідомляє ONLINE.UA.

За словами Луценка, кілька днів тому Нестор Шуфрич приніс у ГПУ заяву про скоєння Порошенком та Турчиновим державної зради. Суть звинувачень полягає в тому, що колишній президент та секретар РНБО віддали наказ «стріляти у бойовиків». На переконання Шуфрича, це є злочином, який відповідає ст.111 КК України (державна зрада).

Коментуючи даний факт, Юрій Луценко заявив, що вважає подібні звинувачення на адресу Порошенка та Турчинова безпідставними та «спробою реваншу».

«Це не про Турчинова і не про Порошенка. Це про тисячі убитих і сотні тисяч синів, які пройшли фронт. Це спроба переписати історію і зробити злочинцями тих, хто любить і боронить свою країну», – повідомив Луценко.

Подібні заяви, на думку очільника ГПУ, підтверджують правильність того, що він не подав у відставку після вступу на посаду президента Володимира Зеленського. За словами Луценка, він збирається залишити посаду генпрокурора тільки після нових парламентських виборів та формування нового уряду.

Нагадаємо, що кілька днів тому колишній соратник Януковича Андрій Портнов пообіцяв «завалити Порошенка судовими позовами».

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?