Порошенко анонсував відповідь України на дії Газпрому
Категорія
Політика
Дата публікації

Порошенко анонсував відповідь України на дії Газпрому

Порошенко анонсував відповідь України на дії Газпрому
Джерело:  online.ua

Україна звернеться до Стокгольмського арбітражу за додатковою компенсацією шкоди, яка була заподіяна діями російського Газпрому, який відмовився поставляти Україні газ і знизив тиск в газопроводі.

Про це президент України Петро Порошенко заявив в рамках засідання, зібраного через рішення Газпрому розірвати всі контракти з Росією, повідомляє ONLINE.UA.

Читайте також: Хто кого: Нафтогаз закликав українців допомогти в боротьбі з Газпромом

"Контрактами не передбачені правила їх розірвання в односторонньому порядку, і подібні заяви Газпрому можуть пояснюватися тільки небажанням виконувати свої контрактні зобов'язання", - розповів президент.

"Я впевнений в тому, що якщо це станеться (договори будуть розірвані, - ред.), то Нафтогаз безумовно звернеться в арбітраж за додатковою компенсацією шкоди, яку заподіяно безвідповідальними діями Газпрому", - зазначив Порошенко.

Також український лідер підкреслив, що Стокгольмський арбітраж прийняв своє рішення на користь України з міркувань порушень Росією умов поставок газу, а не через українські економічні проблеми, як стверджує РФ.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше через нестачу газу в Україні було прийнято рішення тимчасово закрити школи, дитсадки і виші, а також перевести підприємства з газу на мазут.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?