Порошенко дав термінову вказівку щодо української армії
Категорія
Події
Дата публікації

Порошенко дав термінову вказівку щодо української армії

Порошенко дав термінову вказівку щодо української армії
Джерело:  president.gov.ua

Президент України  Петро Порошенко  розпорядився терміново провести модернізацію українських танків Т-64 або Т-80.


Це сталося в ході засідання Ради національної безпеки і оборони України, де проводилося обговорення оборонного замовлення на 2017 рік, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу українського лідера.


Читайте також: В Україні є генерали, яким плювати на солдатів, їх потрібно міняти - іноземний військовий


"Державне оборонне замовлення на 2017 рік ми повинні сформувати з твердим урахуванням тих недоліків, які мало оборонне замовлення 2016 року. Перш за все, підкреслюю, що 81% державного оборонного замовлення - це загальний фонд Держбюджету. І ми твердо переконані в тому, що на сьогоднішній день ці 81% будуть гарантовано профінансовані, - підкреслив Порошенко. - У грошовому вираженні - близько 9 млрд грн - це кошти загального фонду Держбюджету в 2017 році, причому фінансування має розпочатися вже зараз".


Президент підкреслив, що державне оборонне замовлення здійснюватимуть мінімум на три роки. "Щоб мати можливість втілювати в життя новітні розробки українського оборонно-промислового комплексу та українських конструкторів, які мають хороше реноме, авторитет і у військах, і на міжнародному ринку", - сказав він.


Порошенко зазначив справедливість пропозиції про закупівлі військової техніки для "оптового переозброєння" окремих підрозділів і додав, що питання про моделі техніки для закупівлі викликало велику дискусію.


"У нас стає вибір: або один «Оплот», або десять глибоко модернізованих і капітально відремонтованих Т-64 або Т-80. Причому «Оплот» будується не менше ніж 18 місяців, а цикл глибокої модернізації Т-80 становить 2,5 місяця. Таким чином, у нас постає питання або танкова рота в повному складі, або один танк. І поки у нас є ресурс, потрібно терміново провести глибоку модернізацію зазначених танків, нам необхідно в першу чергу забезпечити танкові підрозділи в повному обсязі стовідсоткової комплектацією глибоко модернізованими, капітально відремонтованими машинами за надзвичайно короткий термін", - цитує прес-служба слова українського лідера.


Як повідомляв ONLINE.UA, раніше  волонтер Віталій Дейнега пояснив, чому Україна замовляє запчастини для військової техніки в Росії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?