Порошенко і Байден поговорили про Гройсмана і мільярд
Категорія
Україна
Дата публікації

Порошенко і Байден поговорили про Гройсмана і мільярд

Порошенко і Байден поговорили про Гройсмана і мільярд
Джерело:  online.ua

Президент України Петро Порошенко провів телефонну розмову з віце-президентом США Джозефом Байденом про  нового прем'єр-міністра Володимира Гройсмана.


Об этом сообщает ONLINE.UA со ссылкой на пресс-службу президента Украины.


Віце-президент Байден привітав формування нової коаліції та уряду на чолі з Прем’єр-міністром Володимиром Гройсманом.


Президент Порошенко наголосив, що новий уряд продовжить реформи, активно співпрацюватиме з МВФ і виконуватиме Мінські домовленості. У цьому контексті Віце-президент Байден запевнив, що США й надалі підтримуватимуть Україну. Зокрема було домовлено, що найближчим часом буде укладено угоду про виділення третього траншу кредитних гарантій у розмірі 1 мільярд доларів США.


Співрозмовники відзначили важливість активізації боротьби з корупцією в Україні та якнайшвидшого призначення нового Генерального прокурора.


Президент України також поінформував Віце-президента США про погіршення ситуації на Донбасі та наголосив на тенденції до збільшення кількості обстрілів українських позицій з боку контрольованих Росією бойовиків.


Віце-президент США засудив ескалацію з боку проросійських бойовиків, висловив підтримку підходів української сторони до вирішення конфлікту, а також запевнив у незмінній позиції Вашингтону щодо відновлення територіальної цілісності та суверенітету України.


Президент Порошенко і Віце-президент Байден вчергове закликали керівництво РФ негайно звільнити Надію Савченко, стан здоров’я якої погіршується внаслідок сухого голодування.


Нагадаємо,  блогер і журналіст Олександр Міхельсон розповів з якою метою президент України Петро Порошенко запропонував на пост глави уряду Володимира Гройсмана, обраного сьогодні прем'єром.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?