Порошенко і Клімкін про безвіз для України: святкувати ще рано
Категорія
Політика
Дата публікації

Порошенко і Клімкін про безвіз для України: святкувати ще рано

Порошенко і Клімкін про безвіз для України: святкувати ще рано
Джерело:  online.ua

Президент України Петро Порошенко і голова українського дипломатичного відомства Павло Клімкін дали перші коментарі після голосування Європарламенту щодо безвізового режиму для українців.
Про це повідомляє ONLINE.UA.
Так глава держави підкреслив, що рішення Європарламенту ще не означає скасування віз, але Київ працює над тим, щоб остаточне введення безвіза не було відкладено на більш пізній термін.
"Я хочу підкреслити, що це ще не відкриття кордону. Ми ще чекаємо рішення Ради ЄС, ми старанно працюємо, щоб ніхто не відсунув і не відстрочив цей процес", - цитує заяву Порошенка на Київському безпековому форумі Українська правда, посилаючись на "Інтерфакс -Україна".
Читайте також: Без віз для Грузії: з'явилося відео з першими щасливчиками
Крім того, глава держави зазначив, що "пропутінські представники" в Євросоюзі намагаються перешкодити Україні отримати безвізовий режим і останні дебати в Європарламенті це підтвердили.
"Тільки спільна робота всіх політсил всередині держави і за її межами дає нам можливість бути твердо впевненими в тому, що все у нас буде добре", - сказав Порошенко.
Він також вважає, що президентські вибори у Франції не можуть негативно вплинути на процес надання безвіза українцям.
У свою чергу глава українського МЗС Павло Клімкін в кулуарах цього форуму розповів, що його свято почнеться після того, як рішення по безвізу набуде чинності, передає 112.ua.
"Європа, яка б вона не була, класична, консервативна, ліберальна, не просто до цього звикає, а демонструє, і результат (голосування в Європарламенті - Ред.) - це 521 голос. Це дуже хороший результат", - підкреслив він.
При цьому міністр додав, що для нього особисто "якщо хочете, емоційно теж дуже важливо".
"Тепер працюватимемо над такою технічною стороною. Оскільки, знаючи ЄС, можу сказати, що йому буде потрібно 1,5-2 місяці для точного прийняття рішення. Зараз будуть збиратися постійні представники, потім буде остаточне рішення Ради ЄС. Але я буду, хоча це дійсно дуже важливий піднесений момент для мене особисто, я буду святкувати, коли перший день буде, коли українці з біометричними паспортами перший раз в'їдуть в ЄС", - заявив Клімкін.
Дипломат упевнений, що "це буде реально день, коли будемо по-справжньому святкувати".
"Літо повинно бути безвізовим. Коли буде перший день, тоді будемо не просто радіти, будемо святкувати. Це дуже важливе рішення. Це рішення важливе для нас, для всіх українців, для Європи, і це рішення важливе для нас разом", - резюмував глава МЗС.
Як повідомляв ONLINE.UA, раніше депутати Європарламенту переважною більшістю голосів підтримали впровадження безвізового режиму між Україною та ЄС.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?