Порошенко і СБУ висловилися щодо обстрілу Генконсульства Польщі
Категорія
Події
Дата публікації

Порошенко і СБУ висловилися щодо обстрілу Генконсульства Польщі

Порошенко і СБУ висловилися щодо обстрілу Генконсульства Польщі
Джерело:  online.ua

Президент України Петро Порошенко засудив обстріл консульства Польщі в Луцьку, закликавши якнайшвидше розслідувати обставини інциденту.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на заяви прес-секретаря президента Святослава Цеголка.
"Президент рішуче засудив обстріл Генерального консульства Польщі в Луцьку. І доручив правоохоронцям терміново вжити всіх заходів для розслідування цього інциденту і встановлення винних", - повідомив Цеголко.
При цьому в Службі безпеки України повідомили деталі інциденту, заявивши, що будівлю консульства імовірно обстріляли з гранатомета.
"У ніч на 29 березня на четвертому поверсі адміністративної будівлі Генерального консульства Республіки Польща в Луцьку стався вибух. За попередніми даними, причиною став постріл з гранатомета РПГ-26", - йдеться в повідомленні відомства.
В СБУ пов'язали інцидент в Луцьку з можливою провокацією з боку Росії.
"Провокації проти Республіки Польща, які час від часу трапляються в Україні, вигідні лише одній стороні - Російській Федерації, почерк якої видно здалеку", - йдеться в заяві.
"Ми переконані, що такі дії агресора не зможуть вплинути на взаємини між дружніми українським і польським народами", - додали у відомстві.
Повідомляється, що глава СБУ Василь Грицак проінформував посла Польщі в Україні Яна Пєкло про заходи, що вживаються для розкриття злочину.
Як повідомляв ONLINE.UA, раніше міністр закордонних справ Павло Клімкін назвав інцидент з обстрілом Генерального консульства Польщі в Луцьку провокацією з метою посварити українців з поляками.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?