Порошенко, Меркель і Олланд перейшли до конкретики щодо поліцейської місії ОБСЄ
Категорія
Політика
Дата публікації

Порошенко, Меркель і Олланд перейшли до конкретики щодо поліцейської місії ОБСЄ

Порошенко, Меркель і Олланд перейшли до конкретики щодо поліцейської місії ОБСЄ
Джерело:  president.gov.ua

Президент України Петро Порошенко зміг досягти певної конкретики з федеральним канцлером Німеччини Ангелою Меркель і президентом Франції Франсуа Олландом щодо  питання про введення поліцейської місії ОБСЄ на територію окупованого Донбасу.


Про це йшлося під час телефонної розмови, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сайт президента.


Петро Порошенко розповів лідерам Німеччини і Франції про погіршення ситуації на підконтрольних проросійським бойовикам територіях, і закликав до надання тиску на Росію для врегулювання конфлікту.


"Без вирішення питань безпеки в цілому і поліцейської місії зокрема складно обговорювати можливість підготовки проведення місцевих виборів", - пояснив глава держави.


Таким чином, Порошенко, Меркель і Олланд скоординували позиції щодо перспектив запровадження поліцейської місії ОБСЄ на Донбасі.


В рамках телефонної розмови глави України, Франції та Німеччини також обговорили необхідність продовження економічних санкцій проти Росії за невиконання Мінських домовленостей.


Також Франсуа Олланд і Ангела Меркель привітали обрання нового уряду України і побажали йому удачі на шляху реформ.


Нагадаємо, як раніше повідомляв ONLINE.UA, моніторингова місія  ОБСЄ фіксує зростання насильства в Донецькій і Луганській областях і порушення Мінських домовленостей  сторонами конфлікту.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?