Порошенко може погодитися на дострокові вибори Ради: з'явилася цікава версія
Категорія
Політика
Дата публікації

Порошенко може погодитися на дострокові вибори Ради: з'явилася цікава версія

Порошенко може погодитися на дострокові вибори Ради: з'явилася цікава версія
Джерело:  online.ua

Президент Петро Порошенко може піти на дострокові вибори до Верховної Ради України в разі початку масових протестів в Україні.
Таку думку в інтерв'ю ONLINE.UA висловила політолог і історик Олена Галкіна.
"Дострокові вибори розглядаються як запасний варіант для Порошенка. Так само, як в Росії Путін бачить попереду тільки туман, так і Петро Олексійович не відчуває твердого ґрунту і повинен перестраховуватися, - розповіла політолог. - Одним словом, є сили, зацікавлені в перевиборах".
"До того ж, влада явно не знає, як вплине зростання тарифів на політичну стабільність. Страх очевидний. Саме ним викликане збільшення мінімальної зарплатні в 2017 році (до 3200 гривень, - ONLINE.UA). Це гроші, які не закладені в бюджеті. Це означає страх перед масовими протестами на соціально-економічному грунті з переростанням їх у політичні", - продовжила вона.
"У такому випадку, я припускаю, Порошенко піде на скидання парламенту, і запасний варіант - перевибори Ради. Але це тільки в разі масових протестів в грудні і січні. Вибори навесні, в разі дестабілізації, небажані, але прийнятні для президента, адже доволі передбачувані результати", - резюмувала Галкіна.
Більше читайте в інтерв'ю на ONLINE.UA: Саакашвілі наблизив перевибори, а у Порошенка є запасний варіант - політолог.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?