Порошенко на День перемоги розповів, що зупинило Росію: опубліковано відео
Категорія
Політика
Дата публікації

Порошенко на День перемоги розповів, що зупинило Росію: опубліковано відео

Порошенко на День перемоги розповів, що зупинило Росію: опубліковано відео
Джерело:  president.gov.ua

Президент України Петро Порошенко 9 травня разом із військовими капеланами помолився за мир і перемогу України, поклав квіти до пам'ятника Невідомому солдату та розповів, що агресію Росії зупинив героїзм українців і божий промисел.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу глави держави.
«Нехай Господь врятує нас від навали чужинців, допоможе визволити нашу Батьківщину від агресора, від непроханих гостей. Слава Ісусу Христу! Слава Україні!», - зазначив Порошенко, виступаючи на Володимирській гірці в Києві перед молебнем, в якому взяли участь понад 140 військових священиків і понад 300 воїнів.
Президент підкреслив, що останні два роки Україна зупиняє ворога не тільки силою зброї українських воїнів, а й духовною міццю і єдністю українського народу, і величезна роль в цьому належить військовим капеланам.
«Страх долається вірою, і зміцнюють віру духівники, які перебувають пліч-о-пліч із солдатами. Ви, перебуваючи в зоні ризику на межі життя і смерті, відкрили для великої кількості українських вояків свій шлях до Бога. Ви закріпили в їхній свідомості тверде переконання в тому, що захист Батьківщини - це Божий промисел», - підкреслив глава держави.


Президент зазначив, що українські військові капелани також є захисниками Вітчизни, оскільки так само, як і військові, постійно перебувають під кулями, під загрозою потрапити в оточення або полон, а також переживають всі труднощі військового побуту.
У зоні АТО щодня проводять служби понад сто військових капеланів, а в цілому за два роки українське духовенство різних церковних юрисдикцій направило на фронт і в прифронтову зону близько 600 священнослужителів.
«Ви - гідні громадяни України, і ваш патріотизм підтверджується вашими справами. Дякую вам за службу Україні та її славному воїнству», - підкреслив Порошенко.
Крім того, глава держави в черговий раз наголосив на важливості єдності для перемоги України.
«Прийшов, нарешті, той час, коли червоноармійці і вояки Української Повстанської Армії разом відзначають перемогу над нацизмом. Їх об'єднали ви - онуки і правнуки, які разом, пліч-о-пліч, захищають сьогодні Україну», - резюмував він.


Як повідомляв ONLINE.UA, раніше в Києві вийшли на акцію прихильники Росії з портретами Сталіна.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?