Порошенко нагадав США про зобов'язання і ядерну зброю
Категорія
Політика
Дата публікації

Порошенко нагадав США про зобов'язання і ядерну зброю

Порошенко нагадав США про зобов'язання і ядерну зброю

Президент Петро Порошенко подякував США за 25 років підтримки України, нагадавши при цьому, що наша країна свого часу відмовилася від ядерної зброї під гарантії США захищати свободу і незалежність України.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Facebook глави держави.
Як відомо, 3 січня 1992 були встановлені дипломатичні відносини між Україною і США. У зв'язку з цим Порошенко подякував США за "неоціненну практичну допомогу в розвитку державних інститутів, громадянського суспільства, ринкової економіки та зміцненні безпеки нашої країни".
"Відмовившись від третього в світі ядерного арсеналу і великих обсягів звичайних озброєнь, а також від запасів високозбагаченого урану, Україна грає історичну роль у зміцненні глобальної стабільності і режиму нерозповсюдження ядерної зброї. Це були непрості рішення, але Україна прийняла їх, покладаючись на запевнення і гарантії безпеки іноземних партнерів, в першу чергу США", - зазначив президент.
Читайте також: Пу тін хоче змінити владу в Києві, а Трампу потрібна унікальна пропозиція від України: прогноз на 2017 рік
Глава держави додав, що Україна і надалі твердо налаштована активно розвивати відносини стратегічного партнерства з США, спрямовані на поглиблення всебічного конструктивного співробітництва в політичній, економічній та гуманітарній сферах, а також в сфері безпеки.
Як повідомляв ONLINE.UA, американський сенатор Джон Маккейн заявив, що Конгрес США не принесе свободу і незалежність України в жертву президенту Росії Володимиру Путіну.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?