Порошенко нагородив героїв АТО: стали відомі нові історії мужності
Категорія
Політика
Дата публікації

Порошенко нагородив героїв АТО: стали відомі нові історії мужності

Порошенко нагородив героїв АТО: стали відомі нові історії мужності
Джерело:  president.gov.ua

Президент України Петро Порошенко нагородив орденами і медалями бійців Збройних сил і Нацгвардії, які проявили доблесть і мужність в боях на Донбасі.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу глави держави.
Зокрема, орденом Богдана Хмельницького був нагороджений молодший лейтенант Сергій Галаш - командир розвідувальної роти 54-го окремого розвідбату.
"8 жовтня 2016 року розвідувальна група Галаша знищила двох бойовиків ворожої ДРГ і взяла в полон одного терориста зі зброєю і особистими документами. Під час виходу розвідувальної групи противник відкрив вогонь зі стрілецької зброї, мінометів, гранатометів і великокаліберних кулеметів. Завдяки вмілим діям Галаша розвідувальна група змогла без втрат вийти в безпечне місце і вивести полоненого", - йдеться в повідомленні.

Читайте також: Б ійці АТО врятували прапор України під шквальним вогнем бойовиків: з'явилися фото і відео
Посмертно орденом "За мужність" був нагороджений солдат Роман Гавриленко - гранатометчик мотопіхотного відділення 58-ї окремої мотопіхотної бригади.
"28 травня 2016 року, виконуючи бойове завдання на спостережному посту "Умань", виявивши ДРГ бойовиків, Гавриленко вступив в бій з ворогом. У нерівному бою з противником Роман загинув. Завдяки його сміливості і бойовій майстерності було зірвано подальше просування терористів вглиб позицій батальйону", - наголошується в президентському указі.
Крім того, ордена "За мужність" удостоївся старший солдат Роман Малишевський - водій протитанково-кулеметного відділення 59-ї окремої мотопіхотної бригади.
"З 15 вересня 2015 року по цей час Малишевський захищає Україну від російської агресії. За весь час проходження служби безпосередньо на лінії зіткнення з противником старший солдат неодноразово брав участь у відбитті нападів ДРГ", - відзначили у глави держави.
За особисту мужність і самовіддане виконання військового обов'язку орденами і медалями були нагороджені 61 військовослужбовець, серед них 17 - посмертно.
Як повідомляв ONLINE.UА, раніше Петро Порошенко під час відвідування Дніпра побував в піцерії, відкритій ветеранами АТО, і скуштував їх частування.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?