Порошенко назвав головну умову збереження України
Категорія
Україна
Дата публікації

Порошенко назвав головну умову збереження України

Порошенко назвав головну умову збереження України
Джерело:  online.ua

Президент України Петро Порошенко привітав українців з 25-ю річницею Всеукраїнського референдуму щодо підтвердження Акту проголошення незалежності України, який відбувся 1 грудня 1991 року, глава держави також назвав головну умову для збереження єдності України.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу Порошенка.
"Це був безпрецедентний акт єднання нації, в результаті якого не залишилося місця ніяким сумнівам в прагненні українського народу жити у власній державі", - сказав Порошенко. Він також наголосив на важливості єдності суспільства і зараз.
"Без перебільшення, сьогодні єдність суспільства - це питання збереження державності", - вважає Порошенко.
"Якщо ми не хочемо знову бути зруйнованими зсередини і поневоленими російським агресором, то ми не можемо дозволити ніякого розбрату, внутрішніх інтриг, отаманщини. У той же час ми зобов'язані на всіх рівнях - дипломатичному, військовому, політичному, безпековому, на рівні кожного громадянина - піклуватися про власну країну, збереження територіальної і духовної цілісності, економічної та гуманітарної безпеки, захисту інформаційного простору України", - додав президент.

Читайте також: Залипнув: у Порошенка показали незвичайне відео підготовки до параду в День Незалежності
При цьому Порошенко назвав головним актуальним завданням для України на сьогодні викорінення корупції, а критично важливими - завершення судової та правоохоронної реформ, досягнення економічного розвитку, поліпшення макроекономічних показників і створення привабливого інвестиційного клімату.
"Безумовний пріоритет - посилення обороноздатності держави, зміцнення національних Збройних Сил як запорука мирного майбутнього України і українців", - сказав Порошенко.
При цьому президент додав, що "цивілізований світ цілком усвідомлює", що існування "великої європейської держави Україна в її міжнародно визнаних кордонах" є "життєво необхідною" і "запорукою стабільності і верховенства права в міжнародних відносинах та світу на Європейському континенті".
Відзначимо, 1 грудня 1991 року в Україні відбувся референдум про незалежність країни. Більше 90% жителів висловилися на підтримку Акта проголошення незалежності України, ухваленого 24 серпня 1991 року Верховною Радою УРСР.
Як повідомляв ONLINE.UA, 24 серпня президент України Петро Порошенко під час свого виступу на параді до Дня незалежності процитував російського поета Володимира Маяковського."Агресорові краще згадати пораду російського поета Володимира Маяковського: "Товарищ москаль, на Украину шуток не скаль", - сказав Порошенко.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?