Порошенко назвав мету Путіна в Україні
Категорія
Політика
Дата публікації

Порошенко назвав мету Путіна в Україні

Порошенко назвав мету Путіна в Україні
Джерело:  online.ua

Український глава Петро Порошенко заявив, що єдине, чого зараз прагне Володимир Путін, – це сутичка між представниками різних українських православних церков і, як наслідок, кровопролиття. Президент запевняє, що об'єднатися, перш за все, повинен український народ, а потім об'єднається і церква, передає ONLINE.UA.

"Об'єднатися повинен народ, тому що, якщо у нас проллється крапля крові, так це те, чого хоче Путін, і ми цього не повинні дозволити зробити. Я перед 14 жовтня зустрічався з усіма політсилами, які організовували ходу та сказав, якщо хтось підійде до храму, я першим встану на захист цього храму. Сутичка – це те, чого зараз прагне Росія. Ми, мудрий український народ, точно не дозволимо це зробити. Нам потрібна єдність церков", - заявив Порошенко.

Український лідер переконаний, що майбутня Українська помісна православна церква об'єднає всіх ієрархів УПЦ КП, Української автокефальної православної церкви та частину ієрархів від УПЦ Московського патріархату.

"А ті, хто залишаться поза процесом, – все одно прийдуть, але пізніше, тому що парафіяни і народ допоможуть зробити цей вибір", – підсумував Президент України.

Як повідомляв ONLINE.UА, раніше Порошенко заявив про різке збільшення кількості російських військ вздовж кордону з Україною та в окупованому Криму.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?