Порошенко не врахував інтереси всіх партій: в ЦВК пояснили проблему з її новим складом
Категорія
Політика
Дата публікації

Порошенко не врахував інтереси всіх партій: в ЦВК пояснили проблему з її новим складом

Порошенко не врахував інтереси всіх партій: в ЦВК пояснили проблему з її новим складом
Джерело:  online.ua

Заступник глави ЦВК Андрій Магера, коментуючи проблему з новим складом комісії, пояснив, що президент України Петро Порошенко не врахував інтересів всіх партій парламенту, тому не вдається затвердити нових членів.
Про це Магера розповів в інтерв'ю ONLINE.UA.
Нагадаємо, що у 12 членів ЦВК ще в 2014 році закінчився термін вступу на посаду з дня призначення. Однак всі вони продовжують виконувати свої обов'язки.
За словами Магери, без відповідного рішення Ради про заміну членів ЦВК вони можуть ще необмежений час займати свої посади, залишаючись при цьому формально легітимними.
"Навесні 2014 року, ще до закінчення семирічного терміну з моменту призначення 12 з 15 членів ЦВК, Верховна Рада внесла зміни до чинного закону України про ЦВК. Згідно зі змінами, член Центрвиборчкому, у якого закінчився семирічний термін з моменту призначення, продовжує виконувати свої обов'язки до тих пір, поки не буде звільнений в установленому Конституцією порядку. Тобто поки його не звільнить Верховна Рада за поданням президента України. Це означає, що всі 15 членів нинішнього складу ЦВК є легітимними і можуть виконувати свої обов'язки", - сказав заступник голови ЦВК.
Читайте також: У ЦВК чітко назвали умови виборів на окупованому Донбасі

"Чисто гіпотетично ситуація може тривати не тільки 2 роки, а й 20 років. Я певною мірою утрирую, але з юридичної точки зору проблем немає. Проблеми можуть виникнути щодо рівня суспільної довіри і довіри за кордоном. Українська держава постає в досить поганому вигляді в очах наших міжнародних партнерів", - додав він.
За його словами, поки президент Порошенко не врахує інтересів всіх політсил в парламенті, консенсусу не буде.
"Ситуація зараз вирішиться тільки в тому випадку, коли вона буде вирішена на політичному рівні. А з огляду на те, що пропозиції президента України враховують інтереси тільки трьох партій з шести існуючих, і то не в повному обсязі, то широкого консенсусу в ВР не буде", - сказав Магера.
Повний текст інтерв'ю читайте на ONLINE.UA: Водіїв і коханок в списках ніколи не було надто багато - Андрій Магера про вибори і "болото" у Раді

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?