Порошенко оголосив про підготовку до вступу в НАТО
Категорія
Політика
Дата публікації

Порошенко оголосив про підготовку до вступу в НАТО

Порошенко оголосив про підготовку до вступу в НАТО
Джерело:  president.gov.ua

В рамках  підготовки до вступу в Північноатлантичний Альянс, в Україні відійдуть від системи побудови армії, яка використовувалася при Радянському Союзі, і почнуть створення ефективних Збройних сил за стандартами НАТО.


Про це заявив президент України Петро Порошенко на засіданні Ради національної безпеки і оборони України, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сайт президента України.


РНБО і Петро Порошенко розглянули Стратегічний оборонний бюлетень, який підготували за участю експертів НАТО і Школи післядипломної освіти ВМС США, а також питання планування і виконання державного оборонного замовлення.


"Даний проект є фактичним початком реальної перебудови сектора оборони і безпеки для вступу в НАТО... Це той рубікон, який переходять українські ВС і сектор оборони і безпеки для остаточного переходу під стандарти НАТО", - сказав президент на засіданні.


Порошенко зазначив, що по закінченню оборонної реформи очікується створення об'єднаних сил оборони зразка 2020 року, які будуть мати гарне оснащення і зможуть гарантовано забезпечити оборону України.


"Ми нарешті відходимо від системи побудови радянської армії і будуємо справжні і ефективні Збройні Сили. Для мене це дуже важливо, тому що це є доказом того, що Україна і НАТО говорять однією мовою і добре розуміють один одного", - підкреслив президент.


Відзначається, що в Стратегічному оборонному бюлетені передбачено посилення громадянського контролю над силовими структурами України.


Як повідомляв ONLINE.UA,  в Хмельницькому після шестимісячної підготовки випустили перших інструкторів за програмою НАТО.


Також  в Альянсі планують підтримати Україну сучасною зброєю.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?