Порошенко заявив про завершення воєнного стану
Категорія
Україна
Дата публікації

Порошенко заявив про завершення воєнного стану

Порошенко заявив про завершення воєнного стану
Джерело:  online.ua

Президент Петро Порошенко заявив про завершення дії воєнного стану в 10 областях України. З даною заявою він виступив на засіданні РНБО 26 грудня.

"Зараз о 14 годині припиняється воєнний стан. Це моє принципове рішення. Воно грунтується на аналізі всіх складових поточної безпекової ситуації в країні", - сказав глава держави.

Український глава зазначив, що "ситуація навколо країни не дуже змінилася".

"ОБСЄ підтвердила дані нашої розвідки, що в районі Луганська знайдено підтягнуті системи реактивного вогню "Град", збільшена кількість артилерії, не відведені танки. Не зменшилася і військова присутність РФ в Азовському морі", – каже президент.

Водночас не продовження воєнного стану Порошенко пояснює наближенням майбутніх виборів в Україні.

"Хотів би наголосити, що нікуди не поділася і російська загроза. І можливо, я буду з вами відвертий: якби не вибори, ми б попросили Верховну Раду продовжити цей воєнний стан. Чому мною приймається рішення не продовжити воєнний стан. Бо ми маємо дві загрози: з одного боку загрозу прямої воєнної агресії. А з іншої – загрозу наступу на демократичні права і свободи громадян", – зазначив він.

Як повідомляв ONLINE.UA,  українська делегація в Комітеті з безпеки на морі Міжнародної морської організації (ІМО) висловила категоричний протест Російській Федерації  у зв’язку зі збройним нападом та захопленням у полон трьох українських військових катерів і членів їхніх екіпажів у районі Керченської протоки.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?