Порошенко підписав закон, необхідний для суду над Януковичем
Категорія
Політика
Дата публікації

Порошенко підписав закон, необхідний для суду над Януковичем

Верховна Рада України
Порошенко підписав закон, необхідний для суду над Януковичем

Президент України Петро Порошенко підписав закон "Про внесення змін до Кримінального процесуального кодексу України", який був необхідний для того, щоб почати ряд заочних кримінальних процесів, в тому числі і у справі екс-президента Віктора Януковича, котрий втік до Росії.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на офіційний сайт парламенту.
Як повідомили у Верховній Раді, закон"Про внесення змін до Кримінального процесуального кодексу України" (щодо удосконалення механізмів забезпечення завдань кримінального судочинства) (№5610) був підписаний главою держави 11 квітня.
Документ був прийнятий парламентом 16 березня.
Читайте також: Янукович знайшов в собі "честь": подав до суду на українських журналістів
У свою чергу, генпрокурор Юрій Луценко заявляв, що набуття чинності цим законом дозволить розпочати судові процеси по 190 кримінальних проваджень, включаючи справи стосовно екс-президента Віктора Януковича і 23 російських генералів.
Законом були виправлені недоліки кримінального процесу щодо матеріалів досудового розслідування та спеціального попереднього розслідування та судового провадження.
Крім того, в документі удосконалено положення щодо строків тримання під вартою та ведення досудового розслідування та підстав і порядку їх продовження, що зробить неможливим звільнення від відповідальності осіб, які вчинили тяжкі та особливо тяжкі злочини.
Як повідомляв ONLINE.UA раніше стала відома дата початку судового процесу у справі про державну зраду екс-президента Віктора Януковича.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?