Порошенко підписав закон про гастролі артистів РФ в Україні
Категорія
Україна
Дата публікації

Порошенко підписав закон про гастролі артистів РФ в Україні

Порошенко підписав закон про гастролі артистів РФ в Україні
Джерело:  online.ua

Президент Петро Порошенко підписав закон щодо особливостей проведення гастрольних заходів за участю громадян Росії.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Twitter гаранта.

"Законом встановлюється, що при проведенні гастрольних заходів не допускаються заклики до пропаганди сепаратизму, комуністичного або націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів та їхньої символіки", - говориться в повідомленні на сайті президента.

Крім того, законом дозволяється проведення гастрольних заходів, що "популяризують або пропагують державу-агресора та її органи влади, забороняється проведення гастрольного заходу, учасником якого є особа, внесена до Переліку осіб, які створюють загрозу національній безпеці тощо".

Закон набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування.

Читайте також: До "Миротворця" занесена російська співачка МакSим

Нагадаємо, 5 жовтня парламент ухвалив закон, який забороняє артистам РФ гастролювати в Україні без дозволу СБУ.

Також цей закон зобов’язує організаторів заходів в Україні перед тим, як запросити російського артиста, подати до СБУ запит, щоб дізнатися, чи має право артист в’їзд в Україну. Організатор має це зробити не пізніше ніж за 30 днів до дня проведення виступу.

Як повідомляв ONLINE.UA, російська актриса Наталя Бочкарьова, яка не раз виступала в окупованому Криму, планує в квітні 2017 року приїхати на концерт до Харкова.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?