Порошенко підписав закон про захист бійців АТО
Категорія
Політика
Дата публікації

Порошенко підписав закон про захист бійців АТО

Порошенко підписав закон про захист бійців АТО
Джерело:  president.gov.ua

Президент Петро Порошенко

підписав закон "Про внесення змін до деяких законів України щодо соціального захисту резервістів, які постраждали в результаті участі в антитерористичній операції, і членів їх сімей".


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на указ, опублікований на сайті глави держави.


"Законом передбачається, що пенсійне забезпечення резервістів, які стали інвалідами... під час безпосередньої їх участі в антитерористичній операції і членів сімей резервістів, які загинули з таких самих причин, здійснюється в порядку і на умовах, встановлених законодавством для військовослужбовців відповідних посад і членів їх сімей", - йдеться в повідомленні.


Інваліди I і II групи, інвалідність яких настала внаслідок поранення, контузії, каліцтва або захворювання, отриманих за участі в АТО або забезпечення її проведення, визнаються ветеранами військової служби. Крім того, законом встановлюється, що служба у військовому резерві під час безпосередньої участі в АТО або забезпечення її проведення буде зараховуватися до вислуги років для призначення пенсії.


"Положення цього закону поширюються на резервістів, які безпосередньо брали участь (беруть участь) в АТО, після набуття чинності указом президента від 14 квітня 2014 року №405 "Про рішення РНБО від 13 квітня 2014 року "Про невідкладні заходи щодо подолання терористичної загрози і збереження територіальної цілісності України", - наголошується в указі.


Відповідний закон №1080-VIII був ухвалений Верховною Радою 12 квітня 2016 року. Він набуває чинності з дня, наступного за днем ​​його опублікування.


Раніше повідомлялося, що

Петро Порошенко звільнив Віктора Гвоздя з посади голови Служби зовнішньої розвідки України та Юрія Ковбасюка з посади президента Національної академії державного управління при главі держави

.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?